Photobucket

Saturday, September 03, 2005


"Free Education" Movement

This is an e-mail from a friend of mine, that when i received it couple of days ago, i felt like this is the answer of one of my prayers. Remember that i have once posted an article called My Dreams : Students and Teachers ? This e-mail is inline with it. Check it out.

The "From and to" i deleted it.

Friends,

Aku punya sedikit cita-cita dan ide yang pengen dishare dengan kalian.

Awalnya dari baca di koran Kompas soal sekolah SD/SMP di Jakarta yang kekurangan dana padahal guru-gurunya punya misi meringankan beban pendidikan murid-muridnya sebesar mungkin.

Menurut aku, pendidikan itu seharusnya dibuat semurah mungkin supaya bisa dijangkau banyak orang. Tapi kalau dengan program anak asuh, yang bisa kita bantu mungkin hanya segelintir saja.

Nah, aku ada ide membuat semacam group dengan misi free-education di mana tujuan utamanya adalah membantu sekolah-sekolah yang kekurangan dana. Tidak usah jauh-jauh, cukup di sekitar Jakarta saja aku rasa sudah banyak.

Prinsipnya: kolektifitas dananya tentu harus sukarela, tapi pengelolaan dana nya harus profesional, i.e. ada tujuan dan target di masing-masing sekolah (misalnya pendanaan untuk buku, programnya seperti apa, dsb). Memang sih ini perlu ada komitmen untuk bisa spare time untuk pengelolaannya.

Tolong dong kalau ada masukan, saran, kritik, dll… terutama dari *bip* yang sudah pernah mengelola beasiswa nih….

Thank u banget ya…

Salam,


The core is that, this friend of mine has a thought that education should be made as cheap as possible so that lots of people could afford it. And then she said that she has an idea to make sort of like a group that has a mission of free-education that aims to help many schools that has less budget to make things as free education to be succeeded. She proposed to help in Jakarta first. And we will discuss about how the management of the fund itself (from where we could get it and things like that).

Hehehehe ... then i realized about one thing. A dream that you have, when it is in God's hands, He will turn it out greatly, beyond your believe.

If you're interested in joining this thing, you could contact me by leaving your details (e-mails it would be OK) in the comments section, and i will contact you further.

ime' ...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home